Op het officiële Vista Ultimate-blog hebben ontwikkelaars een update gegeven over de stand van zaken rond de ontwikkeling van Extra's voor de Ultimate-versie.

Aanleiding hiervoor was de kritiek van vorige week dat het softwarebedrijf zijn beloftes niet na komt. De Extra's waren toevoeging aan Windows die juist de slagroom op de taart van Windows Vista Ultimate moesten zijn ten opzichte van Vista Home Premium.

Microsoft beloofde gebruikers van Windows Vista Ultimate te trakteren op zogeheten add-ons. In januari werden vier Extra's uitgebracht. Sindsdien hebben de ontwikkelaars niets meer van zich laten horen. Het laatste bericht op het blog was van 13 maart.

In een nieuw bericht van maandag biedt Microsoft zijn verontschuldigingen aan voor de lange periode van stilte rond de Extra's. "We brengen niet de laatste twee Extra's uit die in januari werden getoond (Windows Dreamscene en een serie van twintig talenpakketten) totdat ze aan de gewenste kwaliteit voldoen van onze gebruikers", aldus een bericht van Microsoft.

De nieuwe Extra's zullen nu waarschijnlijk aan het einde van zomer worden uitgebracht. Voor de komende jaren belooft Microsoft nog een verzameling Extra's. Concrete data of details over de Extra's wil Microsoft nog niet prijsgeven.