De vraag naar bèta 2 van het nieuwe besturingssysteem is groter dan verwacht, erkent Microsoft in de Financial Times. Inmiddels is de software al meer dan één miljoen keer gedownload.

Omdat het zo'n groot bestand is (bijna 3,5 GB) en velen het willen downloaden, vergt het veel bandbreedte waardoor het niet zonder gevolgen kan blijven voor het functioneren van internet, stelt Microsoft. "Het is niet dat we niet hebben geanticipeerd op deze drukte, maar we zijn bang dat internet het niet aan kan", meldt een medewerker van Microsoft. De toegang tot de download is daarom gelimiteerd.

Microsoft heeft overigens wel overwogen om de software via Bittorrent te verspreiden, maar zag daar uiteindelijk toch vanaf. Het softwarebedrijf adviseert internetgebruikers die nu nog in bezit willen komen van de testversie om een dvd te bestellen. Zo'n dvd kost 16 euro.

De tweede testversie van Vista werd vorige week donderdag voor iedereen te downloaden aangeboden. De bètasoftware werkt overigens maar tot 1 juni 2007. Windows Vista moet begin volgend jaar in de winkels liggen.