Caligari is een klein bedrijf dat software maakt voor het vervaardigen van 3D-modellen en animaties. Welk bedrag er met de overname van Caligari gemoeid is, is niet bekend gemaakt, meldt TechCrunch. Caligari's trueSpace software is in staat om nagenoeg fotorealistische omgevingen te renderen, met behulp van een interface die zeer gebruiksvriendelijk is voor consumenten.

Modellen van locaties

Verwacht wordt dan ook dat deze software in Virtual Earth zal worden geïmplementeerd , zodat gebruikers de mogelijkheid krijgen om gedetailleerde modellen te maken van specifieke locaties. Naast de modelingsoftware biedt Caligari ook software die het mogelijk maakt om animaties te maken waarbij door een driedimensionale beweging wordt bewogen, hetgeen eveneens een optie zou zijn binnen Virtual Earth.

Niet de eerste stappen in 3D

Het zijn niet de eerste driedimensionale stappen die Microsoft zet op het gebied van Virtual Earth. Het bedrijf lanceerde mei vorig jaar al een aantal gebieden die in 3D getoond werden en deze technologie zal daar op voortborduren. Microsoft is overigens niet het eerste bedrijf dat van plan is om de virtuele wereld de derde dimensie in te trekken.

Concurrent Google deed het al in 2006, door de aankoop van SketchUp , een 3D-pakket waarmee gebruikers nu driedimensionale objecten binnen Google Earth kunnen plaatsen. Caligari is wat dat betreft niet helemaal te vergelijken met SketchUp, aangezien het pakket meer is gericht op het creëren van driedimensionale omgevingen, in plaats van slechts enkele objecten.