In beide zaken is het softwarebedrijf tot een schikking gekomen. Onderdeel van deze schikking is dat Microsoft opdraait voor de kosten van de advocaten. In Iowa kwam het bedrag uit op 75 miljoen dollar volgens Richard Walls van Microsoft. Tijdens de afwikkeling van de schikking was dit bedrag echter opgelopen tot 75,5 miljoen dollar. "Dat is nogal schokkend", vindt Walls. "In de schikking staat juist expliciet dat er niet ineens meer gevraagd kan worden."

Microsoft heeft een soortgelijk probleem met de schikking in Wisconsin. Volgens Walls berekent het advocatenkantoor in die zaak ook kosten die het gemaakt heeft in de zaak in Iowa. "Je kan het geld maar één keer innen", stelt Walls. "Je kan niet een uur aan een zaak voor twee staten werken en dat vervolgens dubbel factureren."

Inmiddels heeft de softwaremaker documentatie opgevraagd zodat het kan bepalen wat een redelijk bedrag is. De rechtbank in Wisconsin heeft dit verzoek al toegewezen. In Iowa loopt een vergelijkbare aanvraag.

In februari heeft Microsoft na zeven jaar een schikking getroffen in een antitrustzaak die de staat Iowa tegen het softwarebedrijf had aangespannen. Volgens de aanklacht hadden klanten van de softwaremaker steevast te veel betaald voor Windows, Word en Excel. Als gevolg van die zaak moet Microsoft 179,95 miljoen dollar terugbetalen aan klanten. De zaak in Wisconsin is van vergelijkbare aard.