Mount deed haar uitspraak dinsdag op de jaarlijke Global Technology Conference in New York. Ze verklaarde dat het niet 'onredelijk' is om te denken dat Microsoft foto-, muziek- en touchscreen-functionaliteiten gaat integreren in een Windows Mobile-product. Over de vorm waarin zo'n apparaat gegoten wordt of een mogelijke termijn, deed ze geen uitspraken.

Microsofts strategie met Windows Mobile is altijd geweest om dagelijkse zakelijke toepassingen, zoals toegang tot e-mail, van de pc naar een mobiel apparaat te brengen. Maar volgens Mount gebruiken de meeste mensen één telefoon voor zowel zakelijk als privégebruik en zou het daarom goed zijn om multimedia-functionaliteiten toe te voegen. "Consumenten willen steeds meer de mogelijkheid hebben om foto's te maken en muziek te beluisteren, dus is het voor ons een natuurlijke weg om deze functionaliteiten in onze 'product roadmap' op te nemen", aldus Mount.

Er doen geruchten de ronde dat Microsoft rond de kerstdagen met een nieuwe Zune-mediaspeler komt, maar Mount wilde de geruchten niet bevestigen. Er zijn al handsets in omloop die Windows Mobile combineren met touchscreen-functionaliteiten, zoals de HTC Touch van High Tech Computer Corp. Deze bevat echter niet de multimedia-eigenschappen van Apple's iPhone.

Blackberry

Een van de toekomstige concurrenten van een Microsoft-smartphone is de Blackberry van Research in Motion (RIM). Mount wilde geruchten die vorige week de ronde deden over een mogelijke overname van RIM door Microsoft, bevestigen noch ontkennen. Wel suggereerde Mount dat een overname onwaarschijnlijk is. "We geven geen commentaar op geruchten, maar ik zou mensen willen vragen erover na te denken wat we daar mee op schieten."