De merknaam Zune staat voor 'een reeks hardware- en softwareproducten om consumenten samen muziek te laten ontdekken', zo stelt het bedrijf in een e-mail.

Details over de nieuwe producten zijn nog niet bekend. "Met dit project zit Microsoft op sommige punten in hetzelfde vaarwater als de Ipod/Itunes, maar Zune is veel breder, een meer holistisch project", aldus Microsoft.

Voor het project is de website comingzune.com in werking gesteld. Daar kunnen gebruikers zich vooralsnog alleen abonneren op een nieuwsbrief. De site toont een animatie met de muziek 'Us' van Regina Spektor.

Verwacht wordt dat Microsoft de eerste Zune-producten in het najaar zal presenteren, maar wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Onlangs meldde persbureau Bloomberg al dat Microsoft van plan is om een eigen mp3-muziekspeler uit te brengen die de tegenhanger van de Ipod van Apple moet worden. De mediaspeler zou in elk geval voor de kerstperiode in de winkels moeten liggen, meldde het persbureau.

Microsoft weigert op dit moment te vertellen of het zelf de hardware ontwerpt en zal verkopen of dat er wordt samengewerkt met derden.