Exchange Online en SharePoint Online worden gepresenteerd tijdens een evenement in San Francisco. Een woordvoerster van het bureau heeft de introductie bevestigd, zo meldt de nieuwsdienst van IDG.

De online varianten van Exchange en SharePoint kwamen in maart van dit jaar al beschikbaar in de vorm van een beperkte bèta. Idee is dat bedrijven de software kunnen gebruiken op abonnementsbasis. De software kan daarbij op eigen servers draaien of op servers van Microsoft, of op beide. De Online Services worden ook aangeboden via partners als Getronics, Unisys en BT die daar zelf weer aanvullende diensten bij kunnen leveren.

Online suite

De online versies worden behalve als losstaande producten ook als onderdeel van Microsoft Online Services aangeboden. Deze suite bestaat verder uit Office Communications Online voor unified communications en de webconferencing-toepassing Office Live Meeting.

Exchange Online gaat 10 dollar per gebruiker per maand kosten. Aan SharePoint Online hangt een prijskaartje 7,25 dollar per gebruikers per maand. Office Communications Online en Live Meeting worden begin volgend jaar als losse producten op de markt gebracht tegen een prijs van respectievelijk 2,50 en 4,50 dollar per gebruiker per maand.

Bron: Techworld.nl