De inruilactie van Microsoft waarbij iPad-eigenaren 200 dollar krijgen als zij hun oude gebruikte tablet inleveren, is flink uitgebreid. Via het Corporate Buyback Program kunnen nu ook eigenaren van een iPhone, Samsung-smartphone of BlackBerry een tegoedbon van maximaal 350 dollar ontvangen. Bedrijven kunnen ook pc’s en Macs inruilen.

De tegoedbon kan alleen worden besteed in een Microsoft Store. Daar biedt Microsoft zijn eigen soft- en hardware aan, waaronder zijn Surface-tablets. De actie is opnieuw gericht op de Amerikaanse en Canadese markt, blijkt uit het online inruilformulier waar alleen providers uit die landen zijn toegevoegd. Een einddatum wordt niet vermeld.

Speciaal voor bedrijven

Via een tweede inruilformulier kunnen ook bedrijven een prijsopgave krijgen voor meerdere apparaten. Bedrijven kunnen naast mobiele apparaten ook verschillende modellen pc’s en Macs inruilen. Deze actie start bij zes of meer apparaten. Daarvoor krijgen bedrijven één prijs aangeboden. Deze wordt vastgesteld door Clover Wireless, een bedrijf special gericht op recycling. Goed werkende apparaten leveren meer geld op, blijkt uit de FAQ-pagina.

De nieuwe inruilactie komt niet naar ons land, laat Microsoft Nederland weten aan Webwereld. In Nederland heeft Microsoft ook nog geen officiële winkel geopend, al is er in de Amsterdamse Kalverstraat wel een pop-up store gericht op Windows 8.