Dat hebben beide bedrijven tijdens de Macworld Expo aangekondigd, zo schrijft MSNBC. Microsoft blijft voorlopig Office-software voor de Mac maken. Ook is Microsoft van plan om een nieuw Office-pakket uit te brengen voor de nieuwe iMacs die werken met Intel-chips. Wanneer de volgende Mac-versie uitkomt, is niet bekend. De laatste verscheen in mei 2004.

Dinsdag stelde Apple de eerste iMacs en MacBooks die voorzien zijn van Intel-chips aan het grote publiek voor. Apple maakte de laatste elf jaar gebruik van chips van IBM.

Nu het bedrijf is overgestapt op Intel, ziet Microsoft nieuwe commerciële uitdagingen. Theoretisch en technisch gezien zijn gebruikers met een Intel-Mac in staat om hun apparaat op Windows te laten draaien. Volgens Scott Erickson, product- en marketingmanager van de Office-afdeling voor de Mac, is het nog te vroeg om te zeggen hoe Microsoft hiervan wil profiteren.

De software die volgens het contract met Apple wordt gemaakt, is in ieder geval bedoeld voor de Mac met Apple's eigen besturingssysteem.