Office 365 voor bedrijven wordt langzaam volgestopt met Yammer-functionaliteit. Zo werkt Microsoft onder de codenaam 'Oslo' aan een overzichtelijk social dashboard voor bedrijven. Daarnaast is er de Office Graph die de relatie tussen gebruikers en content binnen een organisatie weergeeft. Terwijl ook het voormalige 'Groups' van Yammer een Office 365-sausje krijgt.

'Oslo' is een gestandaardiseerd dashboard voor een bedrijf en komt ook uit als native Windows-applicatie en browser plug-in: Klik voor groot Klik voor groot Office Graph is gebaseerd op The Enterprise Graph van Yammer: Klik voor groot

Microsoft kocht het zakelijke sociale netwerk Yammer in juni 2012 voor 1,2 miljard dollar. Analisten spraken destijds de verwachting uit dat dergelijke sociale software de komende jaren flink gaat groeien.

Video portal

De nieuwe opties binnen clouddienst Office 365 zijn gepresenteerd op de SharePoint Conference in Las Vegas. Daar onthulde Microsoft ook een nieuwe Office 365 Video Portal voor het uploaden, opslaan en werken aan video's binnen een bedrijf.

Microsoft hanteert het cloud- en abonnementsmodel voor Office, waarbij er in februari vorig jaar is overgegaan op drie verschillende bedrijfslicenties op Office 365. Dat zijn Small Business Premium (bedoeld voor het MKB), Midsize Business (voor middelgrote bedrijven) en Pro Plus voor de grootzakelijke markt.


Consumerization of IT is één van de trending topics van dit moment. Wilt u weten hoe u via consumerisatie de relevantie van uw IT-afdeling kunt vergroten en de business kunt enthousiasmeren voor nieuwe IT-initiatieven? Kom dan 17 juni naar CITE 2014 in Amersfoort.