Microsoft heeft kantoorsoftwarepakket Office 2013 wereldwijd uitgebracht. De nieuwe Office-versie komt in diverse abonnementsvormen als onderdeel van Office 365 en is daarnaast ook als los pakket met alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote voor 139 euro te koop voor thuisgebruik.

In combinatie met cloudpakket Office 365 krijgt een gebruiker toegang vanaf maximaal 5 apparaten, extra cloudopslag via SkyDrive en een maandelijks Skype-tegoed.

Diverse abonnementsvormen

Het volledige Office 2013-pakket bevat voor Windows-gebruikers Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Outlook, Publisher en Acces. Macs behouden voorlopig Office 2011 (met Word, Excel, PowerPoint en Outlook), dat vanaf nu als onderdeel van een Office 365-abonnement beschikbaar is.

De consumentenversie van Office 365 komt in diverse abonnementsvormen. Een 'Thuisgebruik Premium'-abonnement kost 99 euro voor 12 maanden. Naast de toegang tot de nieuwe versie van de softwareprogramma's krijgen gebruikers driemaal zoveel cloudopslag (20 GB bovenop de standaard 7 GB) op SkyDrive en per maand 60 minuten aan beltegoed voor Skype.

Bedrijven even wachten

De klein- en grootzakelijke markt moet nog even geduld hebben. Speciale abonnementen voor het mkb, grotere bedrijven en multinationals verschijnen op 27 februari. Studenten en docenten kunnen nu al een 4-jarig abonnement nemen voor eenmalig 79 euro. Zelfstandige ondernemers betalen 269 euro per jaar en ontvangen daarbij ook Outlook 2013. Het volledige Office Professional 2013 met alle softwareprogramma's kost per jaar 539 euro.

Office 2013 en Office 365 zijn te downloaden via de website van Microsoft. Vanaf morgen liggen het kantoorsoftwarepakket en het cloudpakket tevens als product key in de winkel.

De Nederlandse prijzen voor Office 2013 en 365 op een rij: