Met het vizier op het aanstaande Windows 8 heeft Microsoft de nodige aanpassingen gedaan aan clouddienst SkyDrive. Met name in het uiterlijk is er veel veranderd. Zowel de website als de mobiele applicaties van SkyDrive krijgen de tegelstructuur van de nieuwe Metro-interface. Microsoft rolt de veranderingen de komende 24 uur uit, laat het bedrijf weten op zijn blog.

Nieuwe look en app voor Android

Onder de moterkap moet de dienst sneller en gebruiksvriendelijker zijn. Onder meer het uploaden van foto's en het versturen van bestanden gaat sneller worden. Enkele ontbrekende functies, zoals een algemene zoekbalk, meer mapopties via een uitgebreidere toolbar en het verslepen en sorteren van bestanden zijn toegevoegd.

Tegelijkertijd met de introductie van zijn nieuwe Metro-look kondigt Microsoft de komst van SkyDrive naar Android aan. Na de introductie op iOS en het eigen Windows Phone in december 2011, waarvan er bijna 4 miljoen apps zijn gedownload, volgt nu ook het meest gebruikte mobiele platform in Nederland. De app komt naar verwachting binnen enkele weken beschikbaar in Google Play.

Integratie met Windows 8

Microsoft zegt voor de update goed geluisterd te hebben naar de feedback van zijn gebruikers. SkyDrive is de laatste maanden diverse malen aangepast, waarbij de softwaregigant ongetwijfeld niet achter wil blijven bij verglijkbare diensten als Google Drive en Dropbox. Onder meer de genereuze 25 GB opslagruimte is verkleind naar het volgens Microsoft toegankelijkere 7GB.

SkyDrive maakt met de update net als het eerder deze maand geïntroduceerde Outlook.com, de vervanger van het aloude Hotmail en volgens Microsoft inmiddels al door 10 miljoen mensen gebruikt, serieuze stappen richting de integratie van Windows 8. Dat verschijnt in oktober.

Een eerste indruk van het vernieuwde SkyDrive: