Dit terwijl het algemeen bekend is dat de ondervertegenwoordigde vrouw in de IT-sector ook meestal minder verdient dan de (vaak blanke) man. Het gapende gat tussen de seksen wordt vaak bekritiseerd, maar bestaat anno 2014 nog steeds. Desondanks liet de Microsoft-baas van zijn tong rollen dat "vrouwen vertrouwen moeten hebben dat het systeem uiteindelijk wel de juiste loonsverhogingen geeft" en dat zij hier dus maar niet om moeten vragen bij de baas. Volgens de laatste cijfers is 29 procent van het personeelsbestand van Microsoft vrouw.

Vertrouwen in karma

Maar daar bleef het niet bij. Nadella voegde hier aan toe dat dit "goede karma" is en dat het naar de vrouw terug komt . "Dat is de persoon die ik wil vertrouwen, die ik verantwoordelijkheid wil geven", aldus de topman op de Grace Hopper Celebration of Women in Computing waar Readwrite bij was. Een opmerking die ook al niet zo lekker viel bij het aanwezige, voornamelijk vrouwelijke, publiek.

Al vrij snel realiseerde ook Nadella (of zijn PR-man) dat dit niet helemaal door de beugel kan. Met publiekelijke excuses op Twitter en een open brief aan alle Microsoft-medewerkers is de eerste uitglijder van de nieuwbakken Microsoft-CEO een feit. Laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd. Alles wat je doet, denkt of zegt kan namelijk snel bij je terugkomen.