Sinds de komst van Windows Phone 8 eind oktober 2012 is de omzet uit betaalde app-downloads voor Microsofts mobiele besturingssysteem met bijna 140 procent toegenomen. Ook steeg het aantal app-downloads met meer dan 100 procent. Dat stelt Microsoft in een weblogbericht. De sterke relatieve stijging is uiteraard ook te wijten aan het nog zeer kleine marktaandeel dat Windows Phone heeft. Microsoft meldt dat het aantal landen waar ontwikkelaars uitbetaald kunnen worden voor hun app-verkopen is toegenomen naar 122.

Indienproces verbeterd

Microsoft schrijft verder dat het proces van het aanbieden van Windows Phone-apps afgelopen maand is gestroomlijnd. Zo wordt het mogelijk voor ontwikkelaars om ingediende apps te cancelen en screenshots zijn te roteren of automatisch in grootte aan te passen. Binnenkort wordt het ook makkelijker om de app-pagina nog eens te controleren voor publicatie.

Afrekenen via telefoonrekening succes

Voor Windows Phone-gebruikers is het nu in 25 landen mogelijk om apps af te rekenen via de telefoonrekening. Dat zou een groter aantal landen zijn dan waarin Google Play deze betaaloptie aanbiedt. Volgens Microsoft ligt de conversie bij afrekenen via de telecomprovider beduidend hoger dan bij betalen via creditcard. Gemiddeld verdient een app-ontwikkelaar drie keer meer per actieve gebruiker aan een betaalde app in een land met 'operator billing' dan in een land waar alleen met creditcard is te betalen.