Bill Gates toonde de service waarmee bezoekers kunnen inzoomen op een gebied om zo meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld aanwezige restaurants, bioscopen en hotels. Virtual Earth maakt hiervoor gebruik van luchtfoto's, kaarten en waarderingen van consumenten om te bepalen welke gelegenheden het interessantst zijn voor bezoekers.

Virtual Earth kent een aantal extra's ten opzichte van Googles versie. Zo worden gebouwen vanuit een bepaalde hoek getoond, zodat gebouwen te herkennen zijn en niet slechts het dak zichtbaar is. Ook is er een kladblok aanwezig waar de bezoeker notities op kan maken om het zoeken zo te vergemakkelijken.

Microsoft wil de service nog deze zomer lanceren voor vijftien grote Amerikaanse steden. Het is nog onbekend welke steden dat zullen zijn. Ook webwinkel Amazon timmert aan de weg met een soortgelijke zoekdienst. De eigen zoekmachine A9 wordt uitgebreid met de optie genaamd Blockview. Hiermee worden zakelijk gegevens gekoppeld aan foto's.

De D-conferentie wordt georganiseerd door The Wall Street Journal met diverse sprekers uit de digitale industrie, zoals Steve Jobs (Apple) en Paul Ottelini (Intel).