Er waren teveel gebruikers die niet meer bij hun e-mail konden. Vooral gebruikers van Firefox zijn erdoor getroffen, zij zouden eindelijk in het bezit komen van dezelfde functionaliteit als gebruikers van Internet Explorer.

Vrijdag nog kondigde Ben Poon, verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe Windows Live Mail, vol trots de M6-versie aan. Kort na de invoering is de upgrade echter teruggedraaid. Gebruikers klaagden dat zij geen toegang meer hadden tot hun e-mail.

Gebruikers van Firefox zijn hierdoor weer aangewezen op Windows Live Mail met 'classic Hotmail'-uiterlijk en -functionaliteit.

Windows Live Mail is de opvolger van Hotmail en een van de services die Microsoft via zijn Live-sites wil gaan bieden, zowel tegen betaling als gratis.

De tussentijdse M6-versie zou enkele belangrijke verbeteringen bieden zoals het eindeloos bewaren van verstuurde berichten, de mogelijkheid tot het automatisch toevoegen van een signatuur en vooral ook, ondersteuning voor Firefox.

Gebruikers van deze Mozilla-browser zouden met M6 dezelfde functionaliteit krijgen als gebruikers van Internet Explorer, zoals een voorbeeld venster, e-mailberichten verplaatsen via 'drag en drop' en extra functies onder de rechtermuisknop. Bovendien zou de enorme advertentie in de rechter kolom die veel gebruikers de zicht op e-mail, agenda en contacten ontnam, verdwenen zijn.