Dat Project Astoria bij Microsoft onderwerp was van hevig debat was al eerder duidelijk. Islandwoord is al bijna uitontwikkeld terwijl de voortgang van Astoria onduidelijk bleef. Al eerder schreef Webwereld dat het voortbestaan van Astoria hoogst onzeker is, en aan die onzekerheid is nu een einde gekomen.

Het idee van Microsoft is in aanvang goed: het slaan van een brug tussen de verschillende mobiele besturingssystemen door ontwikkelaars een tool te geven waarmee ze met minimale inspanning hun apps konden overzetten van iOS of Android naar Windows 10. Maar gaandeweg de laatste acht maanden werd door Microsoft wel met veel enthousiasme de iOS-tool gedemonstreerd, maar bleef het lang stil rond de Android-brug.

Nu zegt Microsoft met Astoria te stoppen, "na jullie feedback", zoals het bedrijf schrijft in het Windows Blog. "Jullie vonden twee Bridges onnodig en zelfs verwarrend." Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat door de overname van Xamarin ontwikkelaars hun apps in C# kunnen overzetten naar "full native apps" op Windows 10.