De overeenkomst lijkt op de overeenkomst die Microsoft heeft gesloten met Novell. De overeenkomst met LG is vooral bedoeld om gebruikers gerust te stellen over het gebruik van Linux in LG-producten.

"Dankzij de overeenkomst is LG Electronics in staat op gepatenteerde innovaties van Microsoft te gebruiken, waaronder op Linux-gebaseerde producten", zo stellen de bedrijven. Tevens heeft Microsoft toegang tot patenten die in handen zijn van LG Electronics. De financiële details van de overeenkomst zijn niet vrijgegeven.

Eerder deze week onhulde Microsoft een soortgelijke overeenkomst met Linux-distributeur Xandros. Microsoft en Xandros gaan de komende vijf jaar samenwerken op het gebied van techniek, zakelijk, marketing en intellectuele eigendomsrechten.

Half mei stelde Microsoft dat gebruikers en distributeurs van open-sourcesoftware, waaronder Linux, 235 patenten schenden die in het bezit zijn van Microsoft.

Ongeveer een week later gaf de softwaregigant aan dat het 'voorlopig nog geen concrete plannen had om iemand voor de rechter te slepen'. Wel moedigt Microsoft bedrijven aan om hun intellectuele eigendommen onder licentie te brengen.