Dat bericht althans The Wall Street Journal die 'welingelichte bronnen' heeft gesproken. De schikking behelst naast een bedrag ook een samenwerking op technologisch vlak en promotie van Real-diensten via Microsoft-kanalen. Real spande de zaak eind 2003 aan. Het bedrijf vindt dat Microsoft met Windows Media Speler andere spelers uitsluit.

Doorn in het oog van Real was dat computerbouwers standaard Windows Media Speler leverden en restricties opgelegd kregen omtrent welke spelers er nog meer geïnstalleerd mochten worden. Real zegt hierdoor minstens 1 miljard dollar aan averij te hebben opgelopen.

Microsoft heeft meerdere zaken afgekocht rond mededingingszaken. Zo betaalde de softwaremaker 1,6 miljard dollar aan Sun en 750 miljoen dollar aan AOL. In juli ging Microsoft in hoger beroep tegen het besluit van de Europese Commissie om Microsoft te dwingen een kale Windows-versie uit te brengen. Door deze uitspraak moet het voor andere softwareontwikkelaars makkelijker worden hun software aan de man te brengen.