Microsoft en Twitter blijven gebruikmaken van elkaars diensten. Twitter-berichten worden al jaren prominent getoond in de resultaten van Microsofts zoekmachine Bing. Deze sociale bijdrage in de zoekresultaten ziet Microsoft als één van de manieren om de strijd met search-reus Google aan te gaan. Naast Twitter verschijnt er bij Bing ook informatie van sociale netwerken Facebook en LinkedIn en invloedsmeter Klout.

Bijna real-time tweets

Het is niet bekend hoe lang de vernieuwde samenwerking loopt. “Of het nu een politicus, beroemdheid, deskundige of vriend is, onze hernieuwde samenwerking met Twitter zorgt ervoor dat je zo goed als real-time toegang hebt tot wat mensen tweeten op het onderwerp waarop je zoekt”, schrijft Microsoft dit weekend op zijn Bing-blog.

Hoewel het marktaandeel van Bing groeit, lijkt dit vooral ten koste te gaan van kleinere zoekmachines en nog niet van gigant Google. In september kreeg Bing een vernieuwde interface. Microsoft zegt dat de vernieuwing van Bing nog altijd niet klaar is en dat gaandeweg steeds meer functies worden toegevoegd. Wanneer er een volwaardige Nederlandse versie komt, is nog altijd niet bekend gemaakt door Microsoft.