Niet goedschiks, dan kwaadschiks. Microsoft is van zins om voor de aankomende aandeelhoudersvergadering van Yahoo een aantal nieuwe bestuursleden te nomineren, zo meldt de New York Times op basis van welingelichte bronnen.

Deze nieuwe managers staan uiteraard welwillender tegenover een overname door Microsoft. Met deze strategie, de vijandige overname via een omweg (proxy), beslissen de aandeelhouders dus feitelijk in één keer over het lot van zowel het bestuur als het bedrijf. Microsoft heeft nog tot 13 maart om nieuwe bestuurders te nomineren.

Gouden handboeien

Ondertussen tracht Yahoo onrustige medewerkers binnenboord te houden door middel van een nieuwe bonusregeling. Voltijds werknemers hebben recht op een gouden handdruk als ze binnen twee jaar na een mogelijke fusie op straat komen te staan, zo heeft de directie van Yahoo besloten.

Maandag werd bekend dat veel grootaandeelhouders van Yahoo helemaal geen belang hebben bij een hoger bod van Microsoft, omdat diezelfde beleggers vaak nog veel meer aandelen in Microsoft hebben. Een hoger bod zou dan per saldo nadelig voor hen kunnen uitpakken.