De aanbieding is nog ruim een maand geldig tot 27 oktober en is alleen mogelijk in een select aantal Microsoft Stores in de Verenigde Staten, Puerto Rico en Canada. Het gaat om de gebruikte iPad-versies 2, 3 en 4, die moet worden ingeleverd in combinatie met de oplader. De eerste generatie iPad en ook de iPad mini komen niet in aanmerking.

In Nederland heeft Microsoft nog geen officiële winkel geopend, al is er in Amsterdam wel een pop-up store gericht op Windows 8. De iPad-aanbieding geldt ook niet online, laat Microsoft Nederland weten aan Webwereld.

Geld besteden bij Microsoft

De vergoeding van 200 dollar krijgen de iPad-eigenaren in de vorm van een cadeaubon voor de Microsoft Store. Daar biedt Microsoft zijn eigen soft- en hardware aan, waaronder zijn Surface-tablets. Beide modellen, de Surface Pro en de Surface RT worden vanwege tegenvallen verkoopcijfers inmiddels met fikse kortingen aangeboden.

Microsoft gaat echter verder het bouwen van eigen tablets. In een aangekondigd persevent, gepland op 23 september, is de verwachting dat de opvolging van de Surface wordt gepresenteerd. Mocht deze snel verkrijgbaar zijn, heeft Microsoft een lokkertje voor Noord-Amerikaanse iPad-eigenaren om een overstap te maken.