Deze week rezen er vragen over de MSN Juku microbloggig dienst waarvan Microsoft in China de bèta had gelanceerd. Plurk beweerde dat zo’n 80 procent van de code afkomstig was van hun microbloggingdienst. De twee sites leken dan ook als twee druppels water op elkaar.

Microsoft heeft Juku direct uit de lucht gehaald in afwachting van het onderzoek, waarvan nu de eerste resultaten binnen zijn. De softwarereus heeft toegegeven dat er gestolen code in Juku zit en heeft daarvoor de verantwoordelijkheid op zich genomen.

In een persbericht zegt Microsoft dat er inderdaad gekopieerde code zit in Juku. Het heeft de dienst helemaal opgeschort. Verder zegt Microsoft dat de ontwikkelaar contractbreuk heeft gepleegd met het kopiëren van de code. “Als we iemand van buiten inhuren om te ontwikkelen, dan zetten we klare taal in het contract waaruit blijkt dat die ontwikkelaar werk moet opleveren dat geen inbreuk pleegt op het intellectuele eigendom van anderen. Ons bedrijf respecteert het intellectuele eigendom van anderen en het was nooit onze bedoeling om een site te lanceren waaruit geen respect blijkt voor het werk dat anderen hebben gedaan.”

Microsoft biedt zijn excuses aan aan Plurk en zegt dat het contact op zal nemen met het bedrijf om uit te leggen wat er is gebeurd. Plurk heeft hierop nog niet gereageerd.

Bron: Techworld