Naast deze minimale vereisten voor wat Microsoft de 'Windows Vista Capable PC' noemt, dient de pc over 15 GB vrije schijfruimte en een grafische kaart die Directx 9 ondersteunt te beschikken.

Om alle nieuwe interfaceopties en grafische trucjes van Windows Vista te kunnen gebruiken, is een 800 MHz processor niet voldoende.

De zogenoemde Vista Premium Ready PC moet een processor van minimaal 1 GHz hebben, 1 GB geheugen, een 128 MB-grafische kaart, een harde schijf van 40 GB (waarvan minimaal 15 GB ongebruikt), een dvd-speler en internettoegang.

Overigens zijn er nog aparte hardwarevereisten voor de grafische kaart om Windows Aero, de benaming voor de nieuwe interface, volledig te kunnen gebruiken.

Microsoft heeft de details bekendgemaakt aan de vooravond van zijn Winhec-conferentie die volgende week van start gaat in Seattle.

Op deze conferentie zal Microsoft meer details vrijgeven over Vista en zullen hardwarefabrikanten naar verwachting demonstreren hoe het nieuwe besturingssysteem op hun apparaten werkt.

Op een speciale website heeft Microsoft alle informatie over de hardware-eisen gepubliceerd. Op deze 'Get Ready'-website benadrukt Microsoft overigens dat het kopen van een Windows Vista Capable PC niet betekent dat klanten korting krijgen op de aanschaf van Windows Vista zelf.