Naast de Nederlandse versie zijn de overige dertig talen ook beschikbaar. Eerder dit jaar bracht Microsoft de update uit in het Engels, Duits, Frans, Japans en Spaans. Vanaf nu zijn ook de andere talen up to date. Het bedrijf kondigde eerder al aan dat Vista SP1 in twee golven beschikbaar zou komen.

Sommige gebruikers waren eerst niet in staat het servicepack te downloaden wegens weerbarstige device drivers. Als alternatief bood Microsoft een veel grotere standalone installatie aan die eventuele driverproblemen negeert. Het installatieprogramma werd woensdag geüpdatet en ondersteunt nu alle 36 talen voor de 32-bit en 64-bit editie.

Niet automatisch

Gebruikers krijgen de update niet automatisch aangeboden. Wie wil updaten zal handmatig de optie moeten aanvinken in Windows Update. Wanneer de update automatisch beschikbaar komt werd niet bekendgemaakt.

XP SP3

Microsoft wil SP3 voor Windows XP ook in twee keer uitbrengen. Eerst zijn de Chinese, Engelse, Franse, Duitse, Japanse, Koreaanse en Spaanse editie aan de beurt, waarna de rest volgt. De softwaregigant wil maandag 21 april SP3 klaar hebben om als RTM (release to manufacturing) te bestempelen. Het derde servicepack voor XP zou volgens Microsoft vanaf 29 april beschikbaar moeten zijn via Windows Update.