IE7 Beta 2 Preview is maandag officieel geïntroduceerd op de door Microsoft georganiseerde MIX06-conferentie in Las Vegas. Ontwikkelaars kunnen hier build 5335 van IE7 op cd-rom krijgen om de rendering engine te testen.

Geïnteresseerden die de conferentie niet bezoeken, kunnen de software downloaden vanaf de Microsoft-site. Dit betreft opvallend genoeg build 5335.5.

Opvallendste eigenschap van de nieuwe bèta, die alleen geschikt is voor Windows XP met SP2, is dat deze versie 'layout-complete' is. Dit houdt in dat de rendering engine van IE7 helemaal klaar is en dat ontwikkelaars deze versie kunnen gebruiken om hun applicaties en websites te testen.

Gebruikers die de eerste bèta van IE7 hebben geïnstalleerd, dienen deze overigens wel eerst te verwijderen voordat de nieuwste versie wordt geïnstalleerd. Het IE-ontwikkelteam legt op zijn blog uit hoe dit moet.

Uit de reacties op datzelfde blog blijkt echter ook dat de installatie niet bij iedereen vlekkeloos verloopt. Enkele mensen klagen bovendien dat na installatie bepaalde delen van het startmenu niet werken.

Saillant detail is dat de weergave van rss-feeds ook in de nieuwe preview niet lijkt te werken. Dit terwijl Microsoft heeft aangegeven dat er voor rss een belangrijke rol is weggelegd in de nieuwe browser.