De softwaremaker stelde vorige zomer bij de presentatie van zijn nieuwe bedrijfslogo al dat het zijn huisstijl bedrijfsbreed opfrist. Nu komen er berichten naar buiten dat 'de looks' van enkele andere Microsoft-producten op de schop gaan. Dit betreft de overgenomen p2p-communicatiesoftware Skype, het overgenomen zakelijke sociale netwerk Yammer, de zelfontwikkelde zoekmachine Bing en de zelfontworpen gameconsole Xbox.

Concept in ontwikkeling

De nieuwe stijl en logo's zijn nog niet definitief, maar Microsoft toonde de concepten al wel openlijk. Dat gebeurde op een design event in Noorwegen door algemeen directeur Albert Shum van de Windows Phone-ontwerpstudio en creatief directeur Todd Simmons van brand consultancy Wolff Olins. De twee hielden daar een presentatie over de makeover van Microsofts stijl, meldt techblog The Verge.

Simmons toonde bovenstaande video waarin een nieuw Bing-logo in beeld komt. Dit is een ouder concept, maar het komt ook naar voren in een tweede video waarin het uiterlijk van andere Microsoft-producten herzien is. "Andere brands gaan mee", zegt de creatief directeur in zijn presentatie. "Bing, Skype, Yammer, Xbox .. alles is in ontwikkeling." Sportmerk Nike is een voorname inspiratie voor het designwerk, vertelt Simmons in de presentatie.

De volledige (Engelstalige) presentatie van Microsofts re-imagining (met vanaf 43:00 conceptlogo's voor Bing en Skype):