Om Windows XP-gebruikers tot overstappen te verleiden, is Microsoft vrijdag begonnen met aan het aanbieden van 100 dollar korting aan consumenten met een XP-machine. De deal is momenteel alleen beschikbaar in de VS en Canada. Consumenten daar kunnen hun 'gekwalificeerde' XP-computer gebruiken om een aankoop te doen op de Microsoft-site. Ook kunnen ze een oude XP-computer naar een Microsoft Store brengen om de korting te krijgen.

Pc's boven 599 dollar en Surface Pro 2's

Het aanbod is alleen beschikbaar voor pc's die meer dan 599 dollar kosten. Microsoft biedt de XP-gebruikers ook 90 dagen gratis 'premium support', waarbij ze onbeperkt kunnen bellen met vragen over hun computer met Windows 8. De actie geldt niet voor tablets, behalve voor Microsofts Surface Pro 2.

De korting eindigt op 15 juni. Microsoft startte eerder deze maand ook met het weggeven van cadeaubonnen van 50 dollar voor de Windows Store aan klanten die Windows 8.1-apparaten aanschaffen. Microsofts ondersteuning van Windows XP stopt op 8 april.

BBC-punten in Nederland

In Nederland opent Microsoft in samenwerking met BCC een kleine 60 servicepunten voor XP-overstappers. Daar gaat de online XP-waarschuwingscampagne fysiek verder. Vanaf zaterdag 29 maart zijn alle BCC-winkels ruim drie weken voorzien van een speciaal XP-servicepunt. Het BCC-personeel wordt momenteel nog getraind om allerlei vragen over het verouderde OS te beantwoorden.

Volg ons dossier XPocalypse