De softwaregigant heeft de verkoopprijs van Windows Vista Home Basic verlaagd van 1521 yuan (146 euro) naar 499 yuan (48 euro). De Home Premium-versie is verlaagd naar 899 yuan (86 euro) van 1802 yuan (173 euro). De zakelijke Chinese nieuwssite Interfax meldt bovendien dat de prijzen voor Ultimate en Business met 10 procent worden verlaagd.

De prijsverlaging maakt het prijsverschil tussen illegale softwareversies een stuk kleiner en moet daarom resulteren in betere verkoopcijfers. Bovendien hebben veel Chinese gebruikers lange tijd geklaagd dat de softwareprijzen van Microsoft onrealistisch waren in vergelijking met het inkomen van de gemiddelde Chinees.

Kritiek

De prijsverlaging van Microsoft komt slechts twee weken nadat een Acer-topman, Gianfranco Lanci, kritiek uitte op het besturingssysteem. Volgens de topman is de hele pc-industrie teleurgesteld over Vista, omdat het besturingssysteem vol met problemen zit en het gebruikers of bedrijven geen reden geeft om een nieuwe pc te kopen.

Lanci noemde het besturingssysteem 'onvoldoende volwassen' en stelde ook dat het te kampen heeft met stabiliteitsproblemen.