Kan Microsoft dan helemaal niets zelf? Het besturingssysteem had Microsoft al afgekeken van Apple, net zoals de muis. En nu blijkt het idee van het toilet met internettoegang, de iLoo, ook weer niet origineel.

Begin mei kondigde Microsoft zijn iLoo aan: een wc met een flat-screen, draadloos toetsenbord en breedbandinternettoegang. De wc zal deze zomer worden neergezet op diverse popfestivals in Engeland.

De Brit Andrew Cubitt claimt echter dat hij al jaren geleden met het concept voor internet op de wc kwam, zo meldt The Inquirer. Sterker nog: zijn ontwerp is te zien geweest op diverse beurzen, laatstelijk nog op de Ideal Home Show in Londen.

"Mijn wc doet precies hetzelfde als wat het ontwerp van Microsoft moet doen", aldus Cubitt tegenover The Inquirer. "Het verschil is dat mijn toilet informatie op het wc-papier printte en dat het toetsenbord in mijn ontwerp om redenen van hygiëne ontbrak."

"Dit is het zoveelste voorbeeld van de monopolisering van Microsoft. Ze kopiëren de ideeën van een ander en de kleine man wordt weer de dupe."

Overigens is het ook nog maar de vraag of Cubitt zelf eigenlijk wel zo origineel was. Het concept van internettoegang op de wc is namelijk allesbehalve nieuw, zo kan WebWereld onthullen. In het in Utrecht gevestigde Media Plaza hadden ze al jaren geleden een internetterminal op het toilet, zoals deze foto's van SmallZine aantonen.