Microsoft maakt bekend dat het 1 miljoen abonnees heeft voor Office 365 Home Premium. Daarvoor heeft het slechts 100 dagen nodig gehad, wat grofweg neerkomt op 10.000 nieuwe abonnees per dag. Office 365 is de eerste versie van Microsofts kantoorpakket dat volledig in de cloud draait.

Home Premium is één van de abonnementsmodellen van Office 365 en kost 99 euro per jaar. Naast de toegang tot de nieuwste versie van Microsofts kantoorapplicaties (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access) krijgen gebruikers driemaal zoveel cloudopslag (20 GB bovenop de standaard 7 GB) op SkyDrive en per maand 60 minuten aan beltegoed voor Skype.

De software mag op 5 computers worden geïnstalleerd, maar moet jaarlijks worden verlengd. Gebeurt dat niet, dan gaat het abonnement op slot en kunnen lokale documenten niet langer worden aangemaakt, opgeslagen of geprint.

Cloudmodel gericht op consument

Microsoft wil met het cloudmodel het onderhoud van software wegnemen bij consumenten en kleinzakelijke gebruikers. Het pusht daarom updates voor Office 365 uit via Windows Update. Hans van der Meer, productmanager Office 365 bij Microsoft Nederland, liet Webwereld eerder weten dat de traditionele service packs voor grootzakelijke gebruikers wel blijven bestaan.

Volgens Microsoft is Home Premium de best verkochte Office-editie, zonder daarbij specifieke cijfers te noemen van andere abonnementen. De 1 miljoen abonnees staan nog in schril contrast met de algehele Office-verkopen (inclusief zakelijke licenties) maar toont aan dat consumenten bereid zijn om te betalen voor Office in de cloud, concludeert The Verge.

Microsoft komt met een overzicht van de tijd die het diensten kost om 1 miljoen gebruikers te krijgen: