De gebruikers van die dienst, in 2006 gelanceerd, krijgen de optie om hun gehele blog over te hevelen naar Wordpress.com. Daarbij wordt alle content meegenomen en worden de Live Spaces-adressen automatisch doorgelinkt naar de nieuwe Wordpress-adressen. Gebruikers die nu een nieuwe blog willen opzetten, worden meteen doorverwezen naar de Wordpress-aanmeldpagina.

Over 6 maanden

Gebruikers kunnen ook kiezen voor een opt-out en dan hun hele blog met alle content downloaden naar hun eigen pc. Ook is geheel wissen van het blog mogelijk. Live Spaces-gebruikers krijgen deze opties voorgeschoteld bij inlog. Zij hoeven niet direct een keuze te maken voor één van de exit-opties, maar Microsoft trekt over zes maanden de stekker uit de eigen blogdienst.

26 + 30 miljoen

Microsoft werkt hiervoor samen met Automattic, de maker van open source-blogsoftware Wordpress. Dat bedrijf runt ook de gratis blogdienst Wordpress.com, waarvoor gebruikers dus zelf geen Wordpress-installatie hoeven te draaien. De twee kersverse partners melden bij deze aankondiging dat Wordpress nu 26 miljoen gebruikers heeft en dat het draait op meer dan 8,5 procent van alle websites.

De exit van Microsoft in de blogmarkt is door het bedrijf onthuld op de conferentie TechCrunch Disrupt. Ceo Toni Schneider van Automattic stelt daar dat dit geen financiële overeenkomst is. Geen van beide partijen zou dus de ander betalen, tenminste niet in geld. Microsoft is wel van zijn blogdienst af en Automattic verdubbelt in theorie zijn gebruikersbestand.

Koppeling aan MSN

Daarnaast worden de Wordpress-blogs gekoppeld aan het veelgebruikte Windows Live Messenger (in Nederland beter bekend onder de oude naam: MSN). Nieuwe blogpostings worden dan automatisch gemeld aan de MSN-contacten van de blogger.