Microsofts manager corporate development Marc Brown heeft vorige week tijdens een conferentie gezegd dat zijn bedrijf de laatste twaalf maanden ongeveer vijftien overnames heeft gedaan, allemaal onder de 75 miljoen dollar, meldt de site TechFlash. De meeste namen van de bedrijven zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Google deed dit jaar al 25 overnames. Diverse media schreven vorige week dat de overnameteller bij Microsoft nog op nul stond, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Google maakt al zijn overnames standaard bekend.

Virtuele wereld

Een van de overgenomen bedrijven is afgelopen weekend wel bevestigd, meldt PaidContent. Het gaat om de failliete virtuele wereld Vivaty. Dat bedrijf staakte zijn activiteiten in april vanwege geldnood. Vivaty-oprichter Keith McCurdy meldt nu aan PaidContent dat Microsoft zijn bedrijf destijds heeft opgekocht. De site van Vivaty is offline, een Twitter-account is er nog wel.

Het is niet duidelijk waarom Microsoft een virtuele wereld heeft gekocht. De softwarereus zou de technologie kunnen gebruiken voor zijn gamesplatformen Xbox Live of MSN Games. ZDNet meldde vorig week ook dat Microsoft in gesprek is met meerdere bedrijven die iets doen op het gebied van 'social gaming', waaronder mogelijk Linden Lab, de maker van Second Life.