Microsoft heeft drie topmannen benoemd op posities die na het aantreden van de nieuwe CEO Satya Nadella nog niet definitief ingevuld waren. .NET-pionier Scott Guthrie wordt baas van de cloud- en enterprisedivisie, voormalig Nokia CEO Stephen Elop is benoemd tot hoofd van de devicestak en Phil Spencer zal de verantwoordelijkheid krijgen over alle zaken die met Xbox en Xbox Live te maken hebben. Spencer was eerder verantwoordelijk voor producten als Microsoft Works, Microsoft Money, Encarta en de Europese gamesdivisie.

In hun nieuwe rollen rapporteren Guthrie, Elop en Spencer respectievelijk aan Nadella (zowel Guthrie als Elop) en Terry Myerson, directeur van Microsofts besturingssystemen. Nadella kondigde de veranderingen binnen zijn senior management zojuist aan in een e-mail verstuurd (zie hieronder) aan alle Microsoft-medewerkers.

In de e-mail benadrukt de opvolger van Steve Ballmer nogmaals dat Microsoft een toekomst tegemoet gaat waarin mobility en cloud op de eerste plek komen. Later deze week zal Microsoft meer aankondigingen doen als het Build-congres van 2 tot 4 april in San Francisco plaatsvindt.

E-mail Satya Nadella 31-03-14