Microsoft en DocuSign hebben elkaar gevonden in een strategische samenwerking. De eSignature-applicaties van DocuSign worden vanaf maart geïntegreerd in Microsofts Office 365. Er komt ondersteuning voor Outlook, Word, Sharepoint Online en SharePoint Server 2013. Ook de admin-consoles van Sharepoint krijgen de digitale handtekening-functie rechtstreeks toegevoegd.

Ondertekende documenten worden automatisch opgeslagen op Microsofts cloudopslagdienst OneDrive for Business. Als onderdeel van de samenwerking adopteert DocuDign op zijn beurt identiteits- en toegangsbeheertool Windows Azure Active Directory. De twee bedrijven willen in de toekomst samen meer functionaliteit toevoegen aan Office 365, schrijven zij bij de bekendmaking.

Rechtsgeldig

Met DocuSign verloopt het ondertekenen van een document volledig elektronisch. De dienst is beschikbaar in 43 talen, waaronder in het Nederlands. De digitale handtekeningen zijn bovendien rechtsgeldig, de echtheid kan worden gecontroleerd met een certificaat. De nieuwe DocuSign-apps worden begin maart gepresenteerd tijdens Microsofts SharePoint 2014-conferentie in Las Vegas.