Microsoft kon niet achterblijven bij Google en heeft nu ook een zogenaamde 'autosuggest' functie in een Live Search-extensie voor Firefox gebakken.

Met de add on krijgen gebruikers van Firefox in de zoekbalk rechtsboven tijdens het intikken van een zoekterm bij Live verschillende suggesties waarnaar de gebruiker eventueel op zoek kan zijn.

Voorlopig is de extra zoekoptie niet voor gebruikers in Nederlandse versie van Live Search beschikbaar, maar zij kunnen wel gebruik maken van de Amerikaanse variant van de zoekmachine.

De uitbreiding van Live Search voor Firefox-gebruikers is een poging van Microsoft om het marktaandeel van de zoekmachine op te krikken. Voorlopig staat Live Search ver onder de grootste concurrent Google. In de Verenigde Staten telt ook de zoekmachine van Yahoo meer gebruikers dan de zoekmachine van Microsoft.

Opboksen tegen Google

Ook Google heeft gesleuteld aan zijn gereedschap voor Firefox, in dit geval de Toolbar. Nu krijgen gebruikers de optie om veelgebruikte pagina's te zien zoals bij de eigen browser van Google, Chrome. Bij het openen van een nieuwe pagina, komen automatische de meest recente en bezochte pagina's in beeld.

Microsoft doet verwoede pogingen om het gat met Google te dichten, onder meer door een zoekdeal te bewerkstelligen met Yahoo. Dat is voorlopig nog niet aan de orde, maar Microsoft wist wel een belangrijke speler van Yahoo te strikken om de scepter te zwaaien over Live Search. Qi Lu nam in december de plaats over van Brad Goldberg die moest wijken vanwege de slechte resultaten van Live Search.