Microsoft geeft handen en voeten aan unified messaging door zijn e-mailcliënt Outlook uit te rusten met functionaliteit voor het verzenden en ontvangen van sms-berichten. Hiertoe wordt het programma uitgebreid met een Add-In Connector for Mobile Services.

De nieuwe functionaliteit is gekoppeld aan Exchange server. De functionaliteit om sms in het Postvak In te ontvangen en deze bijvoorbeeld ook automatisch om te zetten naar tekst zal in Exchange server 2007 ondersteund worden.

Om de nieuwe functie te kunnen gebruiken is een abonnement bij een mobiele operator noodzakelijk. Bovendien moet de operator een webservice aanbieden waarmee Outlook kan communiceren. Volgens Hans van der Meer van Microsoft Nederland, is op dit moment nog niet bekend met welke providers Microsoft zal gaan samenwerken.

In de tweede bètaversie van de nieuwe Office, die deze week voor iedereen beschikbaar komt, is de nieuwe functionaliteit al wel aanwezig maar kan nog niet gebruikt worden. Zowel de achterliggende code is nog niet compleet en ook ontbreken nog de noodzakelijke koppelingen met de telecomproviders.