Zoekmachine Bing van Microsoft integreert vanaf volgende maand zoekresultaten vanuit social media in de standaard zoekresultaten gebaseerd op algoritmes. Daardoor kunnen ook resultaten uit Facebook, Twitter en LinkedIn worden gezien.

De nieuwste poging van Bing om een volwaardig alternatief voor het zeker in Nederland immens populaire Google te worden, lijkt niettemin voornamelijk op de interface gericht te zijn.

Deze interface gaat verdeeld worden in drie kolommen, meldt het Bingteam op zijn blog. Naast de bekende zoekresultaten krijgen gebruikers er twee kolommen bij. In het midden worden net als bij Google details als locatiegegevens of bedrijfsinformatie getoond. Rechts daarvan moet dan de Sidebar standaard verschijnen, die informatie via vrienden uit je sociale netwerk koppelt aan je zoektermen.

Bing geeft niet op

De wijzigingen tonen aan dat Microsoft met Bing de strijd der zoekmachines nog altijd niet op heeft gegeven. Eerder dit jaar verklaarde Bing-directeur Harry Shum, verantwoordelijk voor research en development, dat Microsoft op technologisch vlak al bij zou zijn met Google, dat zelf ook niet bepaald stil staat.

Het in mei 2009 gelanceerde Bing is in Nederland nog altijd slechts in beperkte vorm beschikbaar. In thuisland de Verenigde Staten wint Microsofts met zijn zoekmachine gestaag terrein, hoewel het nog altijd zeer klein is qua marktaandeel. Ook zelfs met partner Yahoo erbij opgeteld, die voor zijn zoektechnologie ook de back-end van Bing gebruikt.