Microsoft brengt later dit jaar een opvouwbare muis op de markt. Het apparaat heeft de vorm van een boog waarbij anders dan bij gangbare muizen, de binnenruimte in de vorm niet is gevuld. Hierdoor is het mogelijk de muis die op tweederde van de boog een scharnier heeft, dicht te klappen. De omvang van de muis neem daardoor flink af en deze kan daardoor gemakkelijk meegenomen worden.

De muis, 'Arc' genaamd, is vooral bedoeld voor mobiele werkers. Deze moeten nu vaak de lastige keuze maken tussen ofwel een echte muis meenemen van volle omvang en gewicht, of een notebook-muis. De laatste zijn de laatste jaren populair geworden doordat ze toch redelijk in de hand liggen terwijl ze wel een factor twee kleiner zijn dan een standaard muis. Het nadeel van een notebook-muis is echter dat door het kleine formaat, de hand niet echt op de muis kan rusten. Daardoor beidt de muis minder gebruiksgemak en raken de hand en arm ook sneller vermoeid.

De 'Arc' is een optische muis en beschikt dus niet over het traditionele balletje midden onder de muis. Hierdoor is het de ontwerpers bij Microsoft mogelijk geworden de muis slechts de vorm van een dunne boog te geven die dankzij het scharnier vervolgens dichtgeklapt kan worden.

Website MaximumPC die de informatie publiceerde heeft deze inmiddels op verzoek van Microsoft van haar website gehaald. Engagdet verwijst nog wel naar het oorspronkelijke bericht en laat ook nog een van de eerder door MaximumPC gepubliceerde afbeeldingen, zien.