Microsoft gaat hiertoe samenwerken met Europese hostingbedrijven om zo isv's te helpen bij het uitrollen van hun applicaties als gehoste dienst.

De hostingbedrijven op hun beurt gebruiken (uiteraard) Microsofts hostingplatform om de applicaties te serveren. Overigens worden de hosters niet verplicht om exclusief voor Microsoft te kiezen.

Hoewel gehoste applicaties niet nieuw zijn, is er de laatste tijd wel toegenomen belangstelling voor deze technologie. Deze verhoogde interesse gaat hand in hand met de opkomst van virtualisatie.

Hoewel Microsoft met de overname van Connectix laat in de virtualisatiemarkt stapte, heeft de softwaremaker zijn zaakjes inmiddels op orde.

"Microsoft heeft zijn virtualisatieplatform op de rails staan en zal hierbij inzetten op 'voorverpakte applicaties' die via hypervisors direct kunnen worden geladen", stelde Tony Lock, analist bij Bloor Research, eerder al.

Volgens Lock probeert Microsoft ook andere softwaremakers zover te krijgen dat zij hun applicaties ter beschikking gaan stellen als virtueel pakket.

Hierdoor zou een bedrijf in de nabije toekomst simpelweg een softwarepakket kunnen 'kiezen' in een softwaredatabase, waarna dit pakket middels virtualisatie direct kan worden geladen. Bron: Techworld