In maart werd al bekend dat de twee bedrijven nauwer gingen samenwerken om Microsofts Silverlight-videoplatform te verbeteren. Silverlight zorgt dan voor de player en de advertenties, terwijl op de achtergrond de techniek van Move Networks de video binnenhaalt.

Die samenwerking zorgt ook voor innovaties aan de kant van Move Networks, zo heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt. Move gaat ondersteuning bieden voor Microsoft-codecs en voor het encoderen van video's op Windows Server.

Veel klanten

Het gaat goed met Move Networks. Veel grote spelers maken op dit moment gebruik van hun streaming techniek. Programma's als Lost, The Simpsons en Prison Break worden door de grote Amerikaanse stations uitgezonden met de techniek van Move. En inmiddels heeft het bedrijf al 67 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Ook de Democratische Conventie in Denver is op dit moment te bekijken via hun techniek. Op die site moeten nog zowel de Silverlight-plugin als de Move player worden geïnstalleerd. Daarna kan een live HD-stream worden bekeken.

De combinatie van Silverlight en Move moet vooral adverteerders aanspreken. Dat zegt de ceo van Move Networks, John Edwards. (Nee, niet de presidentskandidaat). "Onze hechte relatie met Microsoft laat zien hoeveel vertrouwen zij in onze techniek hebben," aldus Edwards in een verklaring. "Ze geloven dat het ons gaat lukken om de enorme schatkist van internettelevisie te openen voor het publiek, adverteerders, contentleveraars en internet providers."