De verdachten hadden domeinen zoals 1windows45.info, 1replacingwindows34.info, 1hotmail25.info en 1hotmail27.info geregistreerd. De sites hadden echter niets te maken met Microsoft of Windows en dus hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan inbreuk op het merkenrecht, stelt de softwarefabrikant.

Microsoft heeft drie individuen en de twee bedrijven die zij beheren aangeklaagd. De drie werkten samen en hebben in totaal 324 van dergelijke domeinnamen geregistreerd. De websites werden voor pay-per-click-advertenties gebruikt.

Volgens Microsoft-advocaat Aaron Kornblum hebben de drie verdachten de Anticybersquatting Consumer Protection Act uit 1999 overtreden met de registratie van domeinnamen die bekende merken misbruiken.

Microsoft is ook bezig om actie te ondernemen tegen mensen die op internet domeinnamen met registreerde handelsmerken verkopen. "In het verleden verzochten we zo nu en dan online veilingen om dergelijke aanbiedingen te verwijderen, maar we zullen dit meer systematisch gaan doen", belooft Kornblum.