Microsoft, met wereldwijd ongeveer 384 miljoen gebruikers van het Windows-besturingssysteem, meent dat zijn klanten in verwarring gebracht kunnen worden als zij op zoek gaan naar de website windows.com. De naam Lindows.com lijkt namelijk teveel op windows.

Het in het Californische San Diego gevestigde Lindows.com is druk bezig met de ontwikkeling van een Linux-besturingssysteem dat tevens in staat is gewone Microsoft-software te draaien. Het bedrijf hoopt de software begin volgend jaar commercieel op de markt te kunnen brengen.

"We vragen het gerechtshof niet om de ontwikkeling van het softwareproduct stop te zetten", zegt Microsoft woordvoerder Jon Murchinson. "We vragen alleen maar om een minder verwarrende naam te gebruiken en geen inbreuk te maken op ons merkenrecht."

Michael Robertson, oprichter en bestuursvoorzitter van Lindows.com, is het absoluut niet eens met Microsoft. "Microsoft zegt dat mensen LindowsOS zullen verwarren met Windows XP. Ik denk dat er niemand in de wereld is die die fout maakt."