Het product van Lindows blijft overal in de wereld de naam Linspire houden, zo is overeengekomen. Het bedrijf van Michael Robertson tot 14 september de naam Lindows Inc. dragen. Daarna wordt het wereldwijd veranderd in Linspire Inc..

De domeinnamen Lindows.com en Lindowsinc.com blijven wel werken. In de overeenkomst verklaart Lindows een aantal domeinnamen, zoals Lindowsos.com en Lindows.org, aan Microsoft over te dragen.

Wel zullen internetters direct worden doorverwezen naar de huidige Linspire website. Linspire is de naam die het bedrijf op 14 april wereldwijd voor zijn producten invoerde. Dit was om rechtszaken van Microsoft te voorkomen. De softwaregigant startte dit jaar in steeds meer landen rechtszaken om het gebruik van de naam Lindows tegen te houden.

In Nederland, waar de rechter zich onlangs boog over de bedrijfsnaam Lindows, werd besloten om de rechtszaak in de VS af te wachten. Deze zou in de het najaar worden hervat.

Met de schikking is direct een einde gekomen aan alle lopende rechtszaken in Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Finland, Canada en de Verenigde Staten.

Het einde van de rechtszaak is positief voor de voorgenomen beursgang van Lindows. Het bedrijf gaat 4,4 miljoen aandelen aanbieden tegen een prijs van 9 tot 11 dollar per stuk. Lindows krijgt een notering aan de Nasdaq en zal herkenbaar zijn aan het symbool LINE.