Jonathan Todd, woordvoerder van Eurocommissaris Neelie Kroes (Mededinging), bevestigt dat Microsoft om uitstel heeft gevraagd. In december kreeg Microsoft van de Europese Commissie tot 25 januari de tijd om aan de eisen te voldoen. Microsoft zegt nu meer tijd nodig te hebben om aan de eisen van de commissie te voldoen om 'volledige interoperabiliteit van de serversoftware te garanderen'.

De Europese Commissie heeft Microsoft nu tot 15 februari de tijd gegeven om alles rond te krijgen, zo verklaart een woordvoerder van Microsoft tegenover persbureau Reuters. Als Microsoft niet op tijd aan de eisen voldoet, kan het een boete krijgen die kan oplopen tot twee miljoen euro per dag.

De Europese Commissie legde Microsoft in maart 2004 een straf op wegens misbruik van zijn monopoliepositie op de Europese markt. Die straf bestond onder meer uit een boete van 497 miljoen euro, het loskoppelen van Windows Media Player uit het besturingssysteem en het met concurrenten delen van informatie over de werking van zijn serversoftware. Vooral op dit punt schiet Microsoft tot nu toe tekort, meent de EC.