Microsoft heeft donderdag in een weblogbericht nieuwe Windows Live-applicaties gebaseerd op de Metro-look in Windows 8 toegelicht, waaronder Mail, Messaging en Photos. Deze applicaties zijn nog geen onderdeel van de huidige ontwikkelaarsbuild van Windows 8, die sinds vorige week is te downloaden. Volgens Windows Live-manager Chris Jones houdt de nieuwe Messaging-app alle chatgesprekken tussen Windows Live Messenger, Facebook en andere IM-netwerken bij. Photo's laat gebruikers foto's bekijken van verschillende bronnen, waaronder de eigen pc, andere pc's, Skydrive en enkele populaire fotodiensten.

Live Mesh

Ook na de Build-conferentie over de toekomst van Windows 8 resteren nog allerlei vraagtekens rond de toekomst van Windows Live, schrijft de site LiveSide. Er is bijvoorbeeld onduidelijkheid over de ondersteuning van de automatische synchronisatie door Live Mesh tussen computers en Skydrive.

Hierover zwijgt Microsoft vooralsnog. "Er zitten nog gaten in de scenario's die we met SkyDrive en Mesh mogelijk hebben gemaakt", erkent Microsoft-medewerker Omar Shahine in een reactie op het blogbericht.

Huidige Windows Live-apps

Microsoft heeft ook nog niet verteld wat er gebeurt met de huidige Windows Live-apps onder Windows 7, bijvoorbeeld of zij dezelfde Metro-stijl krijgen als de Windows Live-apps onder Windows 8. Ook is nog niet helder of huidige apps als Writer, Photo Gallery en Movie Maker ook onder Windows 8 blijven voortbestaan.

Tijdens de Build-conferentie vorige week maakte Microsoft bekend dat Windows Live in staat is om instellingen tussen verschillende Windows 8-apparaten te synchroniseren door gebruikers te laten inloggen met hun Windows Live-gebruikersnaam. Ook werd aangekondigd dat SkyDrive, Live ID-verbindingen, Hotmail en Messenger via een nieuwe reeks API's voor ontwikkelaars zijn te gebruiken in hun nieuwe Metro-apps.