Microsoft kocht Antigen in juni 2005 van producent Sybari Software. De nieuwe versie kent een aantal aanvullingen, zoals een webbased beheerconsole en software die malware opspoort.

Hiervoor gebruikt Microsoft dezelfde techniek als in de Malicious Software Removal Tool. De producten uit de Antigen-lijn bevatten zoekmachines van CA, Sophos, Kaspersky en vijf andere grote beveiligingsproducenten.

Ook nieuw is de Cluster Awareness-functie. Met dit beheerinstrument voor servers die door Antigen beschermd worden, worden geclusterde Exchange-configuraties mogelijk. Hierdoor blijven de virusdefinitielijsten actueel als er een server uitvalt, aldus Joe Licari, productmanager voor Antigen.

Microsoft heeft de Antigen-producten sinds februari getest met een aantal bètagebruikers. De geteste producten zijn nu verkrijgbaar voor een proefperiode van negentig dagen. Het gaat om Antigen for Exchange, Antigen for SMTP Gateways, Antigen Spam Manager, Antigen Enterprise Manager en Antigen Messaging Security Suite – een combinatie van de Exchange-, SMTP- en Spam Managerproducten.

De vijf Antigen-producten zijn vanaf 1 juli verkijgbaar. Bij een jaarlijkse licentie voor maximaal 250 gebruikers kost Antigen for Exchange 10,50 dollar per gebruiker. Voor de Messaging Security Suite moet 14,50 dollar per gebruiker worden neergeteld, en de Enterprise Manager gaat voor 98 dollar per server over de toonbank. De nieuwe Antigenproducten voor Sharepoint en Instant Messaging komen in de eerste helft van 2007 uit.