Stephen Toulouse raadt Apple aan iemand aan te stellen om beveiligingslekken beter en sneller te communiceren, zo schrijft hij op zijn blog. "Let op mijn woorden: Apple zal de komende jaren alleen maar meer geteisterd worden door lekken."

Microsoft daarentegen is het toonbeeld hoe het wel moet, vindt Toulouse. Het bedrijf stuurt e-mails met inhoud volgens een vast stramien. Daarnaast heeft de softwaremaker rss-feeds om klanten op de hoogte te houden. Apple's mailinglijst is niet duidelijk genoeg. Daarnaast biedt het bedrijf geen rss-feeds met beveiligingsnieuws aan, zo schrijft The Register.

Toulouse windt zich ook op over uitspraken van Apple-topman Bud Tribble in een artikel in Businessweek. Tribble heeft geen behoefte aan een veiligheidstopman, aangezien veiligheid sowieso een topprioriteit heeft. "Dat is hetzelfde als het Witte Huis zou zeggen dat we geen Department of Homeland Security nodig hebben, aangezien iedereen bij de overheid voorstander is van veiligheid", stelt Toulouse.

Apple moet proactief worden, vindt de Microsoft-medewerker. "Microsoft heeft de les geleerd om snel te reageren en een helpende hand te bieden. Apple moet daarom binnen twaalf maanden toch echt iemand aannemen om de veiligheidszaken te co├Ârdineren."