Het bedrijf onthulde maandag op haar Codeplex site een podcasting kit voor Office SharePoint Server, het portalproduct voor Office. Daarbij stond een uitgebreid vraag-en-antwoord-artikel dat bedoeld is om informatie over het product te verschaffen aan ontwikkelaars. Daarin werd de naam Office SharePoint 2009 genoemd, wat erop zou hinten dat Microsoft van plan is om de volgende generatie Office producten in 2009 op de markt te brengen, meldt InfoWorld.

Geen juiste naam

Het bedrijf heeft tot nu toe nog geen data genoemd voor de lancering van Office 14. De firma heeft de cijfers nu dan ook snel aangepast. De auteur van het bericht, Group product manager Ludo Fourrage liet daarbij nog een berichtje achter voor de blogger die het verhaal naar buiten had gebracht, met de mededeling dat het vraag-en-antwoord artikel een transcript was van een gesprek tussen Microsoft en klanten en dat de naam van de volgende versie van Office nog helemaal niet bekend is.

Weinig informatie

Microsoft laat extreem weinig los over de geplande beschikbaarheid van de volgende versie van Office. Een officiële datum is dan ook nog altijd niet bekend. Vorige maand gaf het bedrijf wel aan dat het de meest recente specificatie van Open Office XML (OOXML) zal ondersteunen in Office 14. OOXML is officieel goedgekeurd als open-source standaard door de International Organization for Standardization, maar deze goedkeuring wordt nu door verschillende landen aangevochten.