De nog niet in detail bekend gemaakte kortingen gaan per 1 november in. Microsoft biedt bedrijven die een Enterprise Agreement hebben dan verlaagde prijzen voor gebruik van zijn clouddienst Windows Azure. Deze kortingen hebben als extraatje nog dat Microsoft gebruik 'buiten de bundel' door de vingers ziet. Meer cloudcapaciteit benutten dan standaard onder het cloudcontract valt, wordt dan niet 'beboet'.

'Meeste bedrijven gaan voor hybride cloud'

De leverancier benadrukt hierbij de flexibiliteit van de jaarlijkse betaling voor het gebruik van zijn clouddiensten. De aankomende kortingen moeten klanten over de streep trekken, waarbij Microsoft zegt te erkennen dat de meeste bedrijven een hybride aanpak van de cloud nemen. De koppeling van de kortingen aan bestaande enterprise-contracten dient hierbij als investeringbescherming voor die reeds gedane uitgaven aan de huidige software.

Daarnaast benadrukt Microsoft de nieuwe versies van zijn serverbesturingssysteem Windows Server en beheeromgeving System Center. De op 18 oktober uitkomende 2012 R2-versies (release 2) kunnen daar bovenop het nieuwe Azure Pack draaien waarmee bedrijven hun eigen cloudomgeving kunnen optuigen, mét de mogelijkheid om ook Microsofts publieke Azure-cloud te gebruiken.